10 najlepších digestorov pre kuchyňu

Na prítomnosť kresby az jeho vlastnosti môžu závisieť na tom, či útulné kuchyni "roh", kde domáce zvieratá chceli zhromaždiť a tam, kde to nie je hanebné nazývať hostí, alebo sa premení v "horúci obchod" s neodvratný zápach dymu, výparov a premýšľať, čo iného. V prípade, že túžba po pohodlí a naliehavejšie, prvá vec, ktorá musí byť prijaté - pre výpočet optimálnej produktivita budúce výfukové zariadenie. Za týmto účelom existuje všeobecne prijateľný vzorec: objem kuchyne (D x Š x V) sa musí vynásobiť koeficientom 10-12. V dôsledku toho získame hodnotu, ktorá ukazuje, koľko vzduchu by sa malo aktualizovať (vyčistiť) v miestnosti na jednotku času (1 hodinu). Ak vyberiete kapucňu s parametrami pod vypočítanými, môže sa stať len dekoráciou s funkciou podsvietenia. Ale pre malé kuchynské modely s kapacitou 1000 m³ / h alebo viac bude hrubá sila. Čo ešte treba zvážiť pri výbere najlepšej kapucne s optimálnymi vlastnosťami, budeme ďalej zvažovať.

Kritériá pre výber dobrého kapucňa

Spotreba energie

Ako vypočítať výkon, už viete. Toto číslo však nebude úplne správne. Je dôležité pochopiť, že koeficient 10-12 poskytne výsledok, pri ktorom by mal kryt s príslušnými parametrami pracovať na maximálnej hodnote. A v dôsledku toho na úrovni maximálneho objemu a pri plnom zaťažení motora. Hodnota je tiež typom varnej dosky. Pre elektrické panely a dosky pre vytvorenie lepšej koeficient výpočtu sa zvýši na 15 a 20 pre plyn ventilovať dĺžku trasy, prítomnosť ohybov a priemer úseku potrubia alebo kanálu, ďalej vplyv na účinnosť vetranie.

Prevádzkový režim

Väčšina digestorov je pripojená k kuchynskému vetraciemu systému. V spätný režim vylučujú vzduch spolu s pachmi a výparmi mimo priestor. Mnoho populárnych modelov tiež podporuje obehového režimu - Keď sa vzduch vyčistí pomocou filtrov a vráti sa späť do miestnosti. Filtre je potrebné meniť pravidelne (každých 4 až 6 mesiacov). Tento režim je v zime vhodný - aby sa teplo udržalo v miestnosti.
Existujú modely krytov navrhnuté tak, aby fungovali iba v cirkulačnom režime. Takéto "kapucne bez vetrania"Existuje veľmi zaujímavé vzory a neobvyklý dizajn - existujú modely, ktoré sú vložené do tabuľky, nástenné kresby, závesné, atď Ale bez digestorom nákladov je pomerne vysoká -. Väčšinou od $ 1000 a viac populárne, takže nie..

rozmery

Pre účinnú prevádzku nesmie byť šírka krytu menšia ako šírka dosky. Najčastejšie sa vyrábajú kapucne v šírkach 50, 60 a 90 cm.

Hladina hluku

Príliš hlučné kapucne môžu zmeniť nočné mory na kuchynskú nočnú moru, takže pri výbere kapucne venujte osobitnú pozornosť maximálnej sadzbe. Je žiadúce, aby nepresiahla 60 dB.

osvetlenie

Mnohí výrobcovia vybavujú svoje kryty ovládaním jasu pre maximálne pohodlie pri používaní av niektorých modeloch táto funkcia nie je k dispozícii.

Ktorý výrobca krytov je lepší?

Tradične je palma majstrovstiev držaná časovo testovanými nemeckými a švédskymi značkami: Siemens, Bosch, Asko. V prípade, že škandinávsky výrobca predstavil presne v prémiovom segmente, nemecký Bosch a Siemens, vedľa hlavných modelov série 8 a IQ 700, ponúkajú spotrebiteľom vysoko kvalitné extrakcii v strednej cenovej kategórii. Pozitívna spätná väzba od kupujúcich zabezpečila prítomnosť najlepších značiek Hansa, Shindo, Kronasteel v najlepších značkách. Príjemne spokojný s úspechmi ruskej značky kuchynských digestorov ELIKOR, že sa nesnaží predstierať, že skupina mýtických Európskej únie, a vybudovala pozíciu a rozvíja ako domáci výrobca.

O najlepších modeloch digestorov pre kuchyňu - viac v našom hodnotení.

Vyberáme bezhlučný kryt: hodnotenie najtichších modelov

Príliš hlasný extraktor môže nepohodlie ľudí. Priemerná hladina zvuku vo väčšine modelov je asi 55-60 dB, čo je hmatateľné a je ťažké zostať v kuchyni (nehovoriac o komunikácii alebo sledovaní televízie).

Aby nedošlo k zničeniu vášho pohodlia, je potrebné počas prevádzky vybrať modely s najnižšou úrovňou zvuku. Hluk krytov a spôsoby ich zníženia je možné čítať oddelene a nižšie - zistíme, ktoré modely sú najtichšie.

Aká je priemerná hladina hluku v digestore?

Priemerná úroveň, ktorá vytvára sporák s priemerným výkonom (približne 500-800 m³ / h) - asi 50-60 dB. Ak je tento ukazovateľ na technickom pase vyšší ako 60 dB - to nie je žiaduce. No, ak je táto hodnota nižšia ako 50, je to vynikajúce.

Len povedzte: Hladina zvuku priamo závisí od výkonu. Čím je zariadenie výkonnejšie, tým hlasnejšie funguje. A naopak: menej mocné kapucne sú oveľa hlbšie.

Napríklad medzi výfukovými jednotkami s nízkym výkonom (až 300-500 "kociek" za hodinu) nájdete tiché modely - až 49-50 dB. Ak model má priemerný výkon (podmienene od 500 do 800 "kociek" za hodinu), takmer určite bude hlasitý ako 52 dB.

Najvýkonnejšie zariadenia (s kapacitou 800 kubov a viac) pravdepodobne nebudú mať hladinu hluku nižšiu ako 53-55 dB. S najväčšou pravdepodobnosťou pri maximálnom výkone budú počuť dostatočne hlasno, okolo 57-60 dB, utopia pracovnú televíziu.

Výrobcovia vyrábajúci najtichšie kapucne

Tiché modely (v ktorých je "zvuk" menej ako priemer) sú v riadku každého výrobcu. Niektoré spoločnosti sa však v tomto ohľade vynárajú, pretože majú "tichšie" modely ako ostatné.

Zoznam výrobcov, ktorí majú najviac "tiché" kapucne:

Technológie na zníženie hluku

Na zabezpečenie nízkej hladiny hluku pri práci používajú výrobcovia tieto metódy a technológie:

Namontujte dva ventilátory namiesto jedného. V dôsledku toho sa znížia otáčky motora a znie tichšie. Dve ventilátory majú okrem toho väčšiu rezervu výkonu.

Zvýšte hrúbku steny plášťa. Ak je stena skrinky príliš tenká - zvuk bude silný. Okrem skutočnosti, že sa "nebude držať", tak aj múr bude rezonovať. A naopak: silná stena "zhasne" zvuk a nereaguje. Nedostatok - zvyšuje hmotnosť produktu, takže môžete zvýšiť hrúbku na určitú hodnotu.

Poloha ventilátora je ďaleko od vstupu vzduchu.

Inštalácia akustických "pascí" (tlmičov) vo vnútri puzdra.

Bezhlukové digestory: hodnotenie najtichších modelov

Budeme zostavovať krátke hodnotenie modelov, ktoré fungujú bez šumu (s minimálnou úrovňou) - to pomôže užívateľovi vybrať si "najtichší" kapucňu. Údaje sú platné na konci roka 2017.

Vezmite prosím na vedomie: všetky špecifikácie (vrátane úrovne hluku) boli prevzaté z popisov v obchodoch, takže v nich môžu byť chyby.

Pre jednoduchosť distribuujeme modely v rozsahu výkonu.

Najčastejšie "tiché" digestory s kapacitou do 500 "kociek":

Krona Steel Bella (šírka 60 cm): kapacita až 390 m³ / h, maximálna hladina hluku je 46 dB. Priemerná cena je okolo 8500 rubľov.

Akpo WK-4 Nero Eco (60 cm): ťahá až 420 m³ / h, maximálna hladina hluku je 4 8 dB. Priemerná cena je približne 6 500 rubľov.

Maunfeld Aire 60 (60 cm): čerpá až 500 m³ / h, maximálna hladina hluku je 4 8 dB. Priemerná cena je okolo 5000 rubľov.

Ardesia Basic-F (5 0 cm): ťahá až 190 m³ / h, zvuk až 49 dB. Je to priemerne 3500 rubľov.

Indesit H 161 IX (60 cm): Produktivita 230 m³ / h. Znie až 50 dB. Približná cena je až 4500 rubľov.

Medzi kapucňami s produktivitou 500 až 800 "kociek" je najmenší hluk spôsobený týmito modelmi:

Krona Irida Sensor 600: šírka 60 cm, produktivita do 500 m³ / h, maximálny "zvuk" až 50-52 dB. Je to asi 15500.

Elikor Ruby S4 (60 cm): dosahuje až 700 m³ / h. Neznie hlasnejšie ako 52 dB. Cena je až 9000.

Maunfeld Aire Fast 50 Inox (50 cm): čerpá až 520 m³ / h. Maximálny šum je až 48 dB. Stojí to asi 6000.

Snímač Shindo Pallada 60 SS / BG 4ETC (60 cm): čerpá až 760 m³ / h. Znie až 52 dB. Môžete si kúpiť za 23-24 tisíc.

Korting KHC 6957 X (60 cm): produktivita až 750 m³ / h. Maximálna hladina hluku je až 52 dB. Existuje asi 15 tisíc.

Hansa OKC 613 RBH (60 cm): čerpá až 500 m³ / h. Obmedzenie hlasitosti je 53 dB. Stojí to asi 12 tisíc.

Teka DJE 60 inox (60 cm): produktivita do 700 m³ / h. Prstene do 54 dB. Je to asi 15 tisíc.

Najvýkonnejšie a najtichšie domáce modely s kapacitou viac ako 800 "kociek":

Kuppersberg F 660 (naklonený): šírka 60 cm, dosahuje až 900 m³ / h. Hluk bude dosahovať až 47 dB. Stojí to asi 22 tisíc.

Maunfeld Retro Quadr 60 (šikmé): šírka 60 cm, produktivita do 950 m³ / h. Znie až 48 dB. Cena je od 26 tisíc.

Kaiser AT 6400 Eco: šírka 60 cm, produktivita do 910 m³ / h. Prstene do 56 dB. Je to asi 23 tisíc.

Najtichšie kapucne pre kuchyňu: najlepšie takmer bezhlučné modely, recenzie a ceny za ne

Ľudia sú často citliví na hluk spôsobený prevádzkovými zariadeniami. V podstate pre neho najviac náchylné sú ženy. V kuchyni trávia značnú časť svojho času a hlasne pracujúci extraktor môže priniesť značné nepohodlie.

Výrobcovia domácich spotrebičov zohľadnili tento moment a ponúkli množstvo bezhlučných modelov, ktoré sa líšia svojim štýlovým dizajnom, moderným manažmentom a sériou možností na zvýšenie komfortu.

Aké sú najtichšie kuchynské digestory?

Bezhlučná digestor pre kuchyňu sa nedá rozlíšiť vysokou silou. Ale jeho schopnosti sú dosť na to, aby splnili svoju úlohu: odstránenie pary a plynov z pracovnej oblasti.

V rozsahu každého výrobcu tejto technológie existujú modely s nízkou hladinou hluku. Na zabezpečenie tohto efektu sa pri zachovaní schopností zariadenia používa niekoľko metód:

  • dokončite odsávač pár s jedným ventilátorom namiesto dvoch;
  • používať hrubostenné črevá;
  • znížiť úroveň vibrácií prostredníctvom vysokokvalitných pripojení;
  • inštalujte rôzne tlmiče zvuku, ktoré sa inak označujú ako "akustické pasce".

Je dôležitá nízka úroveň šumu zariadenia?

Hlasitý monotónny zvuk môže byť skutočným problémom pre osobu citlivú na tento druh rušenia. Pravidelne skúsený nepríjemný pocit vedie k zvýšeniu únavy, podráždenosti a poruchám nervového systému. V obzvlášť závažných prípadoch sa môže objaviť nespavosť.

Vyvíja sa na pozadí systematického vystavovania hlasným zvukom na psychike a ľudskej fyziológii. Dokázalo sa, že zvuky majú podstatný vplyv na podvedomie. V súčasnosti sa stanovujú normy maximálnej prípustnej hladiny hluku v každodennom živote a v práci.

Pracovné domáce spotrebiče produkujú akustický šum, meraný v decibeloch (dB).

Je to celkom hlasný zvuk. Aby ste boli jasnejší, môžete porovnávať podobné ukazovatele v rôznych situáciách:

  • šepot, hodiny - 30 dB;
  • pokojná reč - 40 dB;
  • hlasná konverzácia - 60 dB;
  • krik, smiech - 75 dB;
  • rockový koncert - 105 dB;
  • pracovná reťazová píla - 110 dB;
  • vzletové lietadlo - 130 dB.

Moderná technológia môže poskytnúť zdravý komfort v každodennom živote. Väčšina výrobcov domácich spotrebičov sa stará o zdravie spotrebiteľa a ponúka najnovší vývoj, ktorý sa vyznačuje maximálnym komfortom prevádzky.

Môže byť extraktor bezhlučný: inovatívny vývoj

Moderné technológie majú širokú škálu možností. Aby sa minimalizoval hluk spôsobený kuchynskou digestorou, boli vyvinuté systémy na zníženie hluku. Jedným z nich je NRS od talianskej spoločnosti Falmec. Vďaka nej bolo možné produkovať tiché a silné extrakty. Vydávajú o 85% menej inteligencie ako analógy bez NRS.

Pre redukciu šumu sa používajú aj akustické lapače tvaru V vyrobené z materiálu pohlcujúceho zvuk. Pomáha znižovať hlasitosť nastavenia výfukového ventilátora v maximálnej možnej vzdialenosti od vstupného kanálu vzduchu.

Recenzie najtichších zariadení: klady a zápory

Podľa recenzií používateľov, ktorí inštalovali v kuchyni moderný nízkohlučný kryt, táto technika má niekoľko výhod:

  1. Štýlový dizajn.
  2. Široká škála možností.
  3. Pohodlné riadenie.
  4. Viac režimov napájania.
  5. Nízka hladina hluku.

Chýba jedna: pomerne vysoká cena.

Výrobcovia a populárne modely: najlepšie hodnotenia a ceny

Všetci výrobcovia špecializujúci sa na vývoj a výrobu domácich spotrebičov ponúkajú rad kuchynských digestorov s nízkym hlukom.

Dach Santa 60


Jedna z najtichších kuchynských digestorov. Rozmery zariadenia sú také, že sú vhodné pre montáž na väčšinu moderných plynových a elektrických sporákov. Spodná časť krytu je vyrobená z nárazuvzdorného a žiaruvzdorného skla. Je možné ho otvoriť, umývať alebo vymeniť tukový filter, odstrániť prach. Povrch tela je ľahko umývateľný, odolný proti korózii a oxidácii.

Ovládanie je elektronické, vykonávané prostredníctvom dotykového panelu. Používatelia si poznačia silné podsvietenie, vďaka čomu sú doska a pracovný priestor dobre osvetlené. V prípade potreby môžete navyše kúpiť a nainštalovať uhlíkový filter.

  • produktivita - 600 m 3 / h;
  • tri rýchlosti;
  • úroveň hluku - 32 dB;
  • rozmery - 370x620x440 mm;
  • hmotnosť - 12 kg.

Priemerná cena 7069 rubľov.

Extraktor Krona Betty 600


Model steny, tvar dómu. Kufor je kovový, sú možné dve farby: čierna a zlatá. Je inštalovaný medzi kuchynskými skrinky, požadovaná vzdialenosť je 60 cm, je vybavená tukovým filtrom, je možné inštalovať uhlík (jemné čistenie).

Výfukový otvor s spätným ventilom, ktorý zabraňuje vniknutiu cudzích zápachov do ventilačného zásobníka. Podsvietenie s jedným svetelným výkonom 40 wattov. Odporúčaná servisná plocha nie je väčšia ako 10 m 2.

  • výkon - 150 W;
  • produktivita - 390 m 3 / hod;
  • tri rýchlosti;
  • úroveň hluku - 34 dB;
  • rozmery - 600 x 902 x 450 mm;
  • hmotnosť - 6 kg.

Priemerná cena: 9750 rub.

Shindo Avior snímač 60


Štýlový odsávací kryt, vybavený spoľahlivým oceľovým motorom s pozinkovaným obežným kolesom. Dominantná farba puzdra je čierna, povrchové prvky sú chrómované. Podľa spätnej väzby používateľa je kapota tichá iba pri prvej rýchlosti. Druhá a tretia sú celkom hlučné.

Vďaka svojmu vysokému výkonu (800 m 3 / h) účinne odstraňuje paru a pachy. Vybavený tukovým filtrom. Podsvietenie LED, s dvomi svietidlami, z ktorých každý je 1W.

  • výkon motora - 200 W;
  • produktivita - 390 m 3 / hod;
  • úroveň hluku - 56 dB;
  • rozmery - 600x835x546 mm;
  • hmotnosť - 19,4 kg.

Priemerná cena 20990 rubľov.

Tichý výfuk Cata CN 600


Veľkolepý krb s originálnym dizajnom sa stane skutočnou dekoráciou modernej kuchyne. Teleso detektora je vyrobené z tepelne odolného skla a plechu. Farba modelu je strieborná. Priemer potrubia je 150 mm.

Zariadenie je zabudované, môže pracovať v dvoch režimoch: odsávanie vzduchu a cirkulácia. Je vybavený tukovým filtrom a protizávitovým ventilom. Ovládanie je mechanické, pomocou tlačidla. Podsvietenie je halogénová žiarovka s výkonom 40 W.

  • produktivita - 583 m 3 / h;
  • minimálna hladina hluku je 38 dB;
  • tri rýchlosti;
  • rozmery - 600x576x470 mm.

Priemerná cena: 6779 rub.

Extrakčné zariadenie Lex Mini 500


Model je naklonený, ultra stabilný a vyznačuje sa vysokou kvalitou montáže. Laconický dizajn umožňuje inštaláciu zariadenia do miestností s akýmkoľvek interiérom štýlu. Farba prípadu čierna, lesklá. Extrakt pracuje v dvoch režimoch: odsávanie vzduchu a vetranie. Je doplnené tukovými a uhoľnými filtrami. Ovládanie je mechanické, ktoré sa vykonáva pomocou hodinových spínačov. Tri rýchlosti práce.

  • produktivita - 420 m 3 / hod;
  • úroveň hluku - 58 dB;
  • rozmery - 496x660x300 mm.

Priemerná cena je 6559 rubľov.

Elikor Integra Glass 60


Pohodlná kapucňa s moderným dizajnom má režim cirkulácie vzduchu. Integrovaný model s dvoma rýchlosťami prevádzky. Vybavený inovatívnou turbínou, ktorá poskytuje nízku hladinu hluku. Na organizáciu osvetlenia používaného v zabudovaných dvoch halogénových žiarovkách, každých 20 wattov.

  • produktivita - 400 m 3 / h;
  • úroveň hluku - 55 dB;
  • rozmery - 600 x 175 x 284 mm.

Priemerná cena 5290 rubľov.

Ktorý výrobca a aký typ je najlepšie vybrať: TOP-3

Pri nákupe kuchynskej kapoty si najprv venujte pozornosť výrobcovi. Výrobky spoločností Lex, Kuppersberg, Electrolux, Bauknecht, Falmec, Teka a Bosch sa ukázali ako veľmi dobré.

Hladina hluku závisí od výkonu kapoty?

Hlasitosť zvuku vyžarovaného kuchynským digestorom priamo závisí od jeho výkonu. Pri nástrojoch s kapacitou 500-800 m³ / h je to priemer 50-55 dB.

Výpočet minimálneho požadovaného výkonu výfukového systému

Požadovaná kapacita odsávača pár priamo závisí od typu sporáka inštalovaného v kuchyni. Normy upravujúce frekvenciu výmeny vzduchu v priestoroch na varenie sa vyvíjajú.

Príklad výpočtu miestnosti s rozmermi 3 x 4 m s výškou stropu 2,5 m:

  • nájdite objem kuchyne, vynásobte jej dĺžku, šírku a výšku: 3x4x2.5 = 30 m3;
  • vynásobte nájdenú hodnotu potrebnou násobnosťou výmeny vzduchu: 30x12 = 360 m3 / h.

Preto by mal byť minimálny výstupný výkon tejto miestnosti 360 m 3 / h.

3 najlepšie modely

V rade nízkohlukových digestorov možno rozlíšiť tri najlepšie modely:

  • Shindo Avior snímač 60 - 20990 rubľov;

  • Dach Santa 60 - 7069 rubľov;


    Uvedené zariadenia majú niekoľko režimov napájania, ktoré sa líšia svojim veľkolepým dizajnom a sú vybavené tukovými filtrami. Možná montáž uhlia.

    náklady

    Priemerná cena najlepších modelov nízkohlukových extraktov:

    • Dach Santa 60 - 7069 rubľov;
    • Krona Betty 600 - 9750 rubľov;
    • Shindo Avior snímač 60 - 20990 rubľov;
    • Cata CN 600 - 6779 rubľov;
    • Lex Mini 500 - 6559 rubľov;
    • Elikor Integra Glass 60 - 5290 rub.

    Náklady na zariadenia závisia od ich výkonu, počtu režimov napájania, spôsobu ovládania.

    Kde kúpiť prakticky tichú digestor pre kuchyňu?

    V Moskve

    1. Internetový obchod FABER, +7 (495) 191-37-58.
    2. Internetový obchod "RayBT", 8 495 983-59-83.
    3. Obchod "Technokaravan", Pyatnickecká diaľnica 18, +7 (495) 920-51-00.
    1. Internetový obchod «Empire of Techno», +7 (812) 200-49-00.
    2. Internetový obchod "Citylink", (812) 332 84 84.
    3. Online obchod TORMART.RU, 8 (800) 511-39-90.

    Kuchynská digestor s nízkou hladinou hluku vám poskytne pohodlie počas varenia a bude sa páčiť svojim štýlovým dizajnom. Pri výbere modelu sa odporúča najskôr venovať pozornosť výrobkom známych výrobcov.

    Tichá kuchynská kapucňa

    Dobré popoludnie!
    Pomôžte, prosím, radu.
    Hľadám kapotu, hlavným kritériom je ticho. Chcem robiť žiadny hluk, keď pracujem.
    Zdieľajte svoje skúsenosti, kto má aký typ kapucne.

    Aj ja som naraz hľadal tichý, prišiel som do obchodu, podľa mojich požiadaviek dva prišli, vybral som Nodora.

    Anastasiay, počul som, že Shindo je veľmi tichá kapucňa. Moji dvaja priatelia stoja. Neboli žiadne sťažnosti.

    zdá sa mi, ticho znamená slabý ťah! Mám 3 režimy na kapote, a tak 3 nikdy nezapnúť!

    Pracujem tiež iba na dvoch režimoch

    Anastasiay napísal:
    Chcem, aby sa to nestalo, keď pracujem.

    Kúpil som skôr silnú nerezovú oceľ, 800x500, výrobcu typu noname, cez internetový obchod, ale v Kyjeve je zastúpenie.
    Pri zaradení bolo silné vibrácie prípadu, studňa a hluk určite. Hoci na stole, dokonca aj na stene.
    Dala som otázku predajcovi a SC v kancelárii - alebo zmenu, alebo napísať nevhodnosť pre návrat.
    Serviceman priniesol s motorom novú turbínu do zostavy.
    Štvrtý rok funguje takmer nehlučne, pri rýchlosti 1,2 je tlmiaci tlak normálny a počuje sa iba zvuk vzduchu, pri troch rýchlostiach je počuť trošku hučanie.
    .
    A názor, že je vždy bzučanie funguje dobre, potom traktor tiež robí hluk, ale to nie je žiadny.
    Jednoducho výrobcovia nerastú s vyvažovaním motorov a turbín obežného kolesa, to je zvuk a hluk.

    Tiché kuchynské digestory

    Vlastnosti a výhody

    Kuchynské digestory sú moderné domáce spotrebiče, ktoré pomáhajú vyriešiť problém čistenia vzduchu v miestnosti. Pri výbere kapucne pre kuchyňu veľa venuje pozornosť, predovšetkým návrhu, veľkosti, tvaru, sily, farby, materiálu a tiež najdôležitejšiemu faktoru - jeho hlučnosti.

    Pre mnohých je dôležité mať aj funkciu osvetlenia, prítomnosť senzorov, ktoré reagujú na vlhkosť, zmeny teploty a prítomnosť panelu alebo zariadenia na diaľkové ovládanie. Dôležitú úlohu zohráva cena tohto zariadenia.

    Ale pri výbere kapucne pre kuchyňu je potrebné venovať osobitnú pozornosť kvalite hluku, pretože takýto extrakt učiní pobyt v kuchyni príjemný pre ktorúkoľvek milenku.

    Tento atribút umožňuje nielen zbaviť nežiaducich pachov, ale tiež poskytuje možnosť bez zbytočných prekážok, počúvať svoju obľúbenú hudbu v kuchyni, sledovať televíziu alebo len hovoriť k sebe, alebo na telefóne, zvýšeným hlasom. Okrem toho, hosteska, ktorá má dieťa v dome môže zahŕňať tichú kapucne, bez obáv, že jej zvuk prebudiť spiace dieťa, takže môžete bezpečne variť obed alebo večeru, keď dieťa spí. Navyše tichá kapucňa - vynikajúce riešenie pre kuchyňu, ktorá je integrovaná do obývacej izby. Nadbytočné pachy nebudú spadať do takej obývačky a členovia rodiny alebo hostia, ktorí sú prítomní, nebudú nepríjemní hluku takejto kapucne.

    Pre správny výber digestorov musíte mať informácie o ich kvalitatívnych charakteristikách. Keď ich poznáte, môžete ľahko vybrať typ krytu, ktorý je pre vás vhodný a bude menej hlučný. Podľa kritéria princípu práce sa extrahujú extrakty, ktoré úplne odoberajú ťahaný vzduch a vyhodia ho z kuchyne. Tento model extrakcie sa nazýva kohútik. Vzduchové potrubie tohto dizajnu je nasmerované na spoločnú ventiláciu v domácnosti alebo na ulicu cez stenu domu.

    Druhým typom krytu podľa princípu činnosti je recirkulačný kryt. Toto zariadenie nevyberie vzduch von z miestnosti, ale naopak ho nasáva do vnútra, kde vzduch prechádza dvoma úrovňami filtrácie a je už vrátený do kuchyne v čistej forme bez zbytočných pachov. Takýto extrakt sa nazýva filtrácia.

    Kuchynské tiché zvuky sa tiež líšia v typoch ich upevnenia. Najviac klasickým typom takýchto extraktov sú krbové výťažky, ktoré dostali svoje meno z dôvodu, že sa používali na odstraňovanie dymu z krbu a teraz sú veľmi obľúbené pre moderné kuchyne a sú samostatnými kuchynskými spotrebičmi. Krbové kukly na kuchyňu, v závislosti od mechanizmu, môžu byť veľmi tiché a spravidla majú tvar zrezaného kužeľa. Inými slovami, sú nazývané klenuté, sú pomerne veľké a vzhľadom na to vyžaduje tento typ kapucne zvláštne miesto a spoľahlivý spôsob ich upevnenia.

    Ďalším typom sú závesné kapucne. V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi tichých digestorov sú kompaktnejšie, ale nie menej efektívne. Tento kryt môže byť zabudovaný do akejkoľvek časti kuchyne alebo zavesený pod kuchynskou skriňou. Takáto tichá kapucňa má malú veľkosť a demokratickejšiu cenu, je ideálna aj pre najmenšiu kuchyňu a poskytuje dobrú zvukovú izoláciu. Navyše, tieto tiché digestory sú tiež v kuchyni celkom neviditeľné a zaberajú minimálny priestor.

    Ďalším typom tichých kuchynských digestorov sú ostrovčeky, ktoré sú technikou v podobe stola - ostrova. Táto možnosť je lepšia pre veľkú, priestrannú kuchyňu. Okrem tvaru stola môžu mať také kapucne širokú škálu vzhľadu, môžu byť dokonca zabudované do stropu.

    Vzhľadom k tomu, tento prvok v kuchyni je pomerne veľká a je stále ťažšie skrývať, mnoho z nich zdobia rôznymi vzormi a prvky, tieto extrakty majú dekor dole do starobylého designu, takže to digestor môže stať nezávislým a veľmi zaujímavým prvkom interiéru. Tieto extrakty sú veľmi nákladné, ale veľmi silný, oni sú dokonale čistí vzduch a nevydávajú nadmerný hluk.

    V závislosti od umiestnenia kuchynských digestorov sa rozlišujú čelné a uhlovité vzory. Rohové kryty sú vhodnejšie pre kuchyne s malou plochou, zaberajú veľmi málo priestoru a sú ideálne pre miestnosti, v ktorých má kachle alebo povrch na varenie uhlové usporiadanie. Navyše, uhlové umiestnenie pomôže minimalizovať hluk a zmierni ho. Uhlová bezhlučná kapucňa vďaka svojej kompaktnosti pomôže zvýšiť efektivitu používania kuchyne, čo je veľmi pohodlné a funkčné.

    Pri výbere bezhlučnej kuchynskej digestora venujte pozornosť aj jej veľkosti, mala by byť úmerná veľkosti dosky. Nadmerne veľká digestor bude vyzerať absurdne a bude sa podobať na štítok nad varnou doskou, takže môže zničiť dizajn kuchyne. Mnohí výrobcovia vyrábajú bezhlučné kuchynské digestory, vhodné pre určitý model a veľkosť dosky, takže teraz je výber takého zariadenia veľmi jednoduchý.

    Na čom závisí hluk?

    Táto dôležitá vlastnosť kuchynského krytu závisí hlavne od jeho sily. To znamená, že čím silnejší je kryt, tým vyššia je hladina hluku. Hluk je tiež ovplyvnený výkonom kuchynského digestora.

    Výkonnosť je ukazovateľ, ktorý určuje objem vzduchu v kubických metroch, ktorý toto zariadenie prejde cez seba a filter v hodinovom čase. Produktivita kapucne sa dá vypočítať pomocou špeciálneho vzorca, takže môžete ľahko určiť kapotu, s ktorou je vhodný indikátor výkonu pre vašu kuchyňu. Berte do úvahy, že pre kuchyňu s malou plochou nie je nutné kupovať kapucňu s vysokou kapacitou, pretože je dostatočná a malá, najmä preto, že takýto extrakt bude hlučnejší.

    Potrebujete vykonať nasledujúci výpočet: vynásobte parametre dĺžky, šírky a výšky miestnosti, výsledný objem sa musí vynásobiť dvanástimi. Získaný indikátor charakterizuje množstvo vzduchu, ktoré prechádza cez digestor za hodinu počas varenia v kuchyni.

    Pomocou podobného výpočtu môžete vybrať typ odklonu odsávača pár, ktorý vynásobíte iba číslom 1,3, čo je potrebné vziať do úvahy dĺžky odvzdušňovacieho ventilu a ventilačného hriadeľa. Takže môžete určiť výkon kapoty, ktorá priamo ovplyvňuje jeho hluk. Pri výfukovom režime hluk pochádza z motora, čím vyšší je výkon kapoty, tým silnejší je motor, ktorý je vybavený a silnejší motor naopak vytvára vyššiu hladinu hluku.

    Najtichšie

    Výrobcovia sa snažia vytvoriť najtichšie kapucňu, preto používajú veľmi tichých fanúšikov, ktorí sa sotva vnímajú do uší bežného človeka. Najtichšie kapoty sú zariadenia vybavené špeciálnymi elektromotormi, ktoré pracujú takmer ticho. Pre výrobcov izolácie šumov používajú panely skríň, ktoré takmer neprenášajú zvuk. Takéto extrakty sú pre človeka najpohodlnejšie.

    Ďalšou taktikou výrobcov kapucňou na odhlučnenie ich mechanizmu je použitie tesnení s antivibračným účinkom.

    Mnohí výrobcovia pri vytváraní tohto zariadenia dávajú prednosť len najnovším a najkvalitnejším materiálom, ktorý ovplyvňuje cenu takýchto kuchynských digestorov, a preto sú takéto zariadenia tichšie. Ďalším spôsobom, ako minimalizovať hluk kapoty, je inštalácia dvoch ventilátorov súčasne, pretože ich spoločná prevádzka znižuje otáčky motora a následne sa zníži hladina hluku celého dizajnu digestora. Výrobcovia sú priťahovaní k práci na týchto zariadeniach vedcami - aerohydrodynamics, ktoré vypočítavajú výkon a hluk výfukového plynu optimalizáciou prúdenia vzduchu. Tieto metódy robia používanie kuchynských digestorov tichšie a preto pohodlnejšie.

    Mýtus alebo realita?

    Mnohí výrobcovia tvrdia, že ich digestory sú absolútne nehlučné, ale je to len reklamný ťah, pretože ak poznáte spätnú väzbu používateľov tohto zariadenia, je módny prísť k záveru, že neexistujú úplne tiché digestory. Všetky odliatky kapúnov produkujú zvuk, šum, rozdiel medzi rôznymi kapucňami iba v tom, koľko tak silného šumu. Výrobcovia sa snažia minimalizovať hladiny hluku rôznymi spôsobmi, ale nemôžu sa ho zbaviť úplne.

    Teraz takmer každý typ domácich spotrebičov, ktorý vytvára akýkoľvek hluk, naznačuje ukazovateľ, ktorý charakterizuje jeho úroveň. Ale každý človek svojou vlastnou cestou je vnímavý k tomuto ukazovateľovi, takže jedna kapucňa pre niekoho sa bude zdať veľmi tichá, ale za ďalšiu celkom hlučné. Keď je v kuchyni alebo v obývacej izbe, kde je inštalovaná odsávačka, je tu absolútne ticho, to znamená, že všetky technické zariadenia sú vypnuté, potom má hluk ešte stále miesto. Zvlášť pre obyvateľov mesta, spravidla, zdravé pozadie štandardného mestského bytu je asi tridsať decibelov. Kritická hladina hluku, ktorá každému spôsobuje nepohodlie, je hladina hluku asi stodvadsať decibelov.

    Spoločnosti, ktoré vyrábajú digestory, používajú veľa prostriedkov a technológií, takže hladina hluku v kapotách je nižšia. Kryt je považovaný za najtichší, ktorého motor je umiestnený v špeciálnom kufríku, ktorý zaisťuje jeho zvukovú izoláciu. V niektorých modeloch kuchynských digestorov je panel, pomocou ktorého môžete nastaviť režim šumu tohto zariadenia. Takže môžete nastaviť potrebnú skromnosť tohto zariadenia, ktorá vám vyhovuje v konkrétnej situácii, a preto môžete znížiť hluk kapoty. Keď nepotrebujete odsávač veľkého výkonu, môžete ho znížiť a tým znížiť hluk.

    Pravidlá výberu

    Ak chcete vybrať kapotu, ktorá publikuje minimálnu hladinu hluku, musíte sa riadiť niekoľkými dôležitými tipmi. Nekupujte príliš silnú digestor, najmä ak nevyžaduje veľkosť vašej kuchyne, ale bude to efektívne, ale príliš hlučné pre malý objem miestnosti. Najvhodnejšia pre ucho človeka je hladina šumu asi štyridsať decibelov, preto sa pokúste zakúpiť kapotu, ktorej hladina hluku neprekračuje túto hodnotu. Pokúste sa zakúpiť odsávač pár, ktorý bude mať diaľkové ovládanie alebo ovládací panel, pomocou ktorého si môžete vybrať vhodný prevádzkový režim, nastaviť výkon a tým aj úroveň šumu tohto domáceho spotrebiča.

    Ďalším faktorom, ktorý môže ovplyvniť hlasitosť zvuku kapoty, je úroveň jeho kontaminácie. Nefiltrované filtračné prvky tohto zariadenia pracujú niekoľkokrát silnejšie ako vyčistené. Takisto je potrebné vyčistiť vývody vzduchu, pretože ich znečistenie môže tiež spôsobiť zvýšenie hluku kuchynskej digestúry. Z tohto dôvodu je pri nákupe tohto zariadenia potrebné spolu s ním zakúpiť špeciálne čistiace prostriedky a zariadenia. Pri výbere kuchynskej kapucne nezabudnite, že nie sú žiadne bezhlučné digestory, každé takéto zariadenie vydáva zvuky, takže uprednostňujte zariadenie s najkomfortnejšou individuálnou úrovňou hluku.

    Vyberáme bezhlučný kryt: hodnotenie najtichších modelov

    Príliš hlasný extraktor môže nepohodlie ľudí. Priemerná hladina zvuku vo väčšine modelov je asi 55-60 dB, čo je hmatateľné a je ťažké zostať v kuchyni (nehovoriac o komunikácii alebo sledovaní televízie).

    Aby nedošlo k zničeniu vášho pohodlia, je potrebné počas prevádzky vybrať modely s najnižšou úrovňou zvuku. Hluk krytov a spôsoby ich zníženia je možné čítať oddelene a nižšie - zistíme, ktoré modely sú najtichšie.

    Aká je priemerná hladina hluku v digestore?

    Priemerná úroveň, ktorá vytvára sporák s priemerným výkonom (približne 500-800 m³ / h) - asi 50-60 dB. Ak je tento ukazovateľ na technickom pase vyšší ako 60 dB - to nie je žiaduce. No, ak je táto hodnota nižšia ako 50, je to vynikajúce.

    Len povedzte: Hladina zvuku priamo závisí od výkonu. Čím je zariadenie výkonnejšie, tým hlasnejšie funguje. A naopak: menej mocné kapucne sú oveľa hlbšie.

    Napríklad medzi výfukovými jednotkami s nízkym výkonom (až 300-500 "kociek" za hodinu) nájdete tiché modely - až 49-50 dB. Ak model má priemerný výkon (podmienene od 500 do 800 "kociek" za hodinu), takmer určite bude hlasitý ako 52 dB.

    Najvýkonnejšie zariadenia (s kapacitou 800 kubov a viac) pravdepodobne nebudú mať hladinu hluku nižšiu ako 53-55 dB. S najväčšou pravdepodobnosťou pri maximálnom výkone budú počuť dostatočne hlasno, okolo 57-60 dB, utopia pracovnú televíziu.

    Výrobcovia vyrábajúci najtichšie kapucne

    Tiché modely (v ktorých je "zvuk" menej ako priemer) sú v riadku každého výrobcu. Niektoré spoločnosti sa však v tomto ohľade vynárajú, pretože majú "tichšie" modely ako ostatné.

    Zoznam výrobcov, ktorí majú najviac "tiché" kapucne:

    Technológie na zníženie hluku

    Na zabezpečenie nízkej hladiny hluku pri práci používajú výrobcovia tieto metódy a technológie:

    Namontujte dva ventilátory namiesto jedného. V dôsledku toho sa znížia otáčky motora a znie tichšie. Dve ventilátory majú okrem toho väčšiu rezervu výkonu.

    Zvýšte hrúbku steny plášťa. Ak je stena skrinky príliš tenká - zvuk bude silný. Okrem skutočnosti, že sa "nebude držať", tak aj múr bude rezonovať. A naopak: silná stena "zhasne" zvuk a nereaguje. Nedostatok - zvyšuje hmotnosť produktu, takže môžete zvýšiť hrúbku na určitú hodnotu.

    Poloha ventilátora je ďaleko od vstupu vzduchu.

    Inštalácia akustických "pascí" (tlmičov) vo vnútri puzdra.

    Bezhlukové digestory: hodnotenie najtichších modelov

    Budeme zostavovať krátke hodnotenie modelov, ktoré fungujú bez šumu (s minimálnou úrovňou) - to pomôže užívateľovi vybrať si "najtichší" kapucňu. Údaje sú platné na konci roka 2017.

    Vezmite prosím na vedomie: všetky špecifikácie (vrátane úrovne hluku) boli prevzaté z popisov v obchodoch, takže v nich môžu byť chyby.

    Pre jednoduchosť distribuujeme modely v rozsahu výkonu.

    Najčastejšie "tiché" digestory s kapacitou do 500 "kociek":

    Krona Steel Bella (šírka 60 cm): kapacita až 390 m³ / h, maximálna hladina hluku je 46 dB. Priemerná cena je okolo 8500 rubľov.

    Akpo WK-4 Nero Eco (60 cm): ťahá až 420 m³ / h, maximálna hladina hluku je 4 8 dB. Priemerná cena je približne 6 500 rubľov.

    Maunfeld Aire 60 (60 cm): čerpá až 500 m³ / h, maximálna hladina hluku je 4 8 dB. Priemerná cena je okolo 5000 rubľov.

    Ardesia Basic-F (5 0 cm): ťahá až 190 m³ / h, zvuk až 49 dB. Je to priemerne 3500 rubľov.

    Indesit H 161 IX (60 cm): Produktivita 230 m³ / h. Znie až 50 dB. Približná cena je až 4500 rubľov.

    Medzi kapucňami s produktivitou 500 až 800 "kociek" je najmenší hluk spôsobený týmito modelmi:

    Krona Irida Sensor 600: šírka 60 cm, produktivita do 500 m³ / h, maximálny "zvuk" až 50-52 dB. Je to asi 15500.

    Elikor Ruby S4 (60 cm): dosahuje až 700 m³ / h. Neznie hlasnejšie ako 52 dB. Cena je až 9000.

    Maunfeld Aire Fast 50 Inox (50 cm): čerpá až 520 m³ / h. Maximálny šum je až 48 dB. Stojí to asi 6000.

    Snímač Shindo Pallada 60 SS / BG 4ETC (60 cm): čerpá až 760 m³ / h. Znie až 52 dB. Môžete si kúpiť za 23-24 tisíc.

    Korting KHC 6957 X (60 cm): produktivita až 750 m³ / h. Maximálna hladina hluku je až 52 dB. Existuje asi 15 tisíc.

    Hansa OKC 613 RBH (60 cm): čerpá až 500 m³ / h. Obmedzenie hlasitosti je 53 dB. Stojí to asi 12 tisíc.

    Teka DJE 60 inox (60 cm): produktivita do 700 m³ / h. Prstene do 54 dB. Je to asi 15 tisíc.

    Najvýkonnejšie a najtichšie domáce modely s kapacitou viac ako 800 "kociek":

    Kuppersberg F 660 (naklonený): šírka 60 cm, dosahuje až 900 m³ / h. Hluk bude dosahovať až 47 dB. Stojí to asi 22 tisíc.

    Maunfeld Retro Quadr 60 (šikmé): šírka 60 cm, produktivita do 950 m³ / h. Znie až 48 dB. Cena je od 26 tisíc.

    Kaiser AT 6400 Eco: šírka 60 cm, produktivita do 910 m³ / h. Prstene do 56 dB. Je to asi 23 tisíc.

    Fórum • LCD "Center-2"

    Upozornite na bezhlučný kryt

    koty 17. januára 2016

    digriz 18. januára 2016

    null 18. januára 2016

    To jednoducho nemá zmysel dať kapotu na 1000 kubických metrov elektrickej energie doma, alebo to nebude využívať v extrémnych režimoch. Hluk sa prejavuje vďaka vysokému odporu vzduchu, nedostatok kapacity kanálu.

    IgorS 18. januára 2016

    Vzal Elikorovskuyu Aquamarine. Myslím, že je to dosť slušná kapucňa, nie hlučná.

    koty dňa 18. januára 2016

    Akf Jan 18, 2016

    Nemá zmysel umiestniť kapotu na 1000 kociek

    Elikor s 2 motormi funguje ako letún pri vzlete, takže výrobca neuvádza v parametroch hluku

    koty dňa 18. januára 2016

    null 18. januára 2016

    považovali za Neffa, je to takmer 19 tisíc a to je najlacnejšie, majú väčšinou 35 tisíc kapucníc, ale má kapacitu 460, neviem, či to stačí pre našu kuchyňu, 13 m²., do kuchyne nie sú žiadne dvere.

    Objem miestnosti nepredstavuje osobitnú úlohu.

    Extrakcia kapacity 460 kociek je pre naše byty správna. To je prakticky limit kapacity vetracieho kanála o priemere 140 mm. Účinnosť kapucne klesne a hladina hluku sa zvýši, keď sa pokúsite vytlačiť väčší objem vzduchu v rovnakej jednotke času.


    Príspevok bol zmenený null: 18. januára 2016 - 11:55

    Survivor 18. januára 2016

    Priatelia a príbuzní cata, krona.chumyat je nemožné ani pri 1 rýchlosti, na treťom je nemožné byť v kuchyni.

    Podobne to stojí koruna, robí hluk pri prvej rýchlosti ako letún, nie je možné hovoriť medzi sebou.

    Čítal som, že Bosh (jeden koncert s neff, siemens) je ticho, ale niečo naznačuje, že je dobré počúvať sami seba, to nie je nikde.

    koty dňa 18. januára 2016

    cherry113 Jan 18, 2016

    Pred 9 rokmi zmenili kuchyňu a inštalovali lacnú kapotu (pretože tam nebolo veľa peňazí), takže až teraz, orba, minimálna údržba, funguje ticho. Neviem, možno len šťastie))) firma Jetair postavená v roku.

    Áno, to je ono. je to otázka toho, že nemáš miesto na počúvanie. Keď sme si vybrali mamičku, bolo to už dávno, v obchode sa zdalo, že je to ticho, ale doma v kuchyni kvíle ako lietadlo.
    Preto napíšte pozh.kto spokojný s kapucňou a jej menom.

    10 najlepších vstavaných kuchynských digestorov 60 cm

    Hodnotenie 2017

    Kuchynské digestory - jedna z najdôležitejších technológií, najmä pre tých, ktorí milujú a vedia, ako variť ľudí. Na základe estetických aspektov a dizajnových vlastností kuchyne mnohí preferujú vstavané modely: sú kompaktné, dostatočne výkonné a nie vyrazené z vnútra miestnosti. A náš TOP-10 vám pomôže vybrať ideálnu kapucňu.

    Shindo Maya 60 W / WG

    Kúpil som svoju matku ako darček so svojím manželom. V kuchyni je vhodná len v zabudovanej digestore. V obchode to prinieslo pozornosť vďaka sklenenému panelu, v skutočnosti v kuchyni je viditeľný len. Inštalácia manžela je veľmi jednoduchá, kapota funguje dokonale. Toto riadenie je veľmi dôležité je veľmi jednoduché, mama je šťastná.

    • zasúvateľný odsávač pár
    • je zabudovaný do nástennej skrinky
    • stiahnutie / obeh
    • Max. kapacita 420 cu. m / h
    • šírka pre inštaláciu 60 cm
    • výkon 189 W
    • výkon motora 109 W
    • mechanické ovládanie
    • tichý motor

    MAUNFELD VS Light (C) 60

    Získali takýto výpis asi pred šiestimi mesiacmi, keď sa presťahovali do nového bytu. Úprimne povedané, pochybovali o voľbe a nemohli sa rozhodnúť dlho. Nakoniec sme sa však rozhodli pre tento model. A môžem povedať, že to neľutovali. Vyzerá štýlovo a dokonale padne do interiéru, nevytvára šum, funguje to bez problémov. Takže, podľa môjho názoru, investícia je vynikajúca, za cenu šikovnú možnosť.

    • Jednoduché použitie
    • vzhľad
    • Dobre ťahá
    • Tichá práca
    • odsávač pár
    • je zabudovaný do nástennej skrinky
    • stiahnutie / obeh
    • Max. kapacita 420 cu. m / h
    • šírka pre inštaláciu 60 cm
    • výkon motora 140 W
    • mechanické ovládanie
    • tichý motor

    Jetair Aurora LX 60 IX

    Odporúčam, skvelý model.
    Štýlový dizajn - čierny sklenený panel poskytuje drahý vzhľad. Veľmi dobre zapadajú pod sklo-keramický povrch. Superbright podsvietenie - prinajmenšom zostavte ihly. Sieť pre moju kuchyňu 10m.kv. - viac a nie.

    • vzhľad
    • Slušné zhromaždenie
    • efektívna
    • Vrátane uhlíkových filtrov
    • odsávač pár
    • je zabudovaný do nástennej skrinky
    • stiahnutie / obeh
    • Max. produktivita 500 cu. m / h
    • šírka pre inštaláciu 60 cm
    • mechanické ovládanie
    • tichý motor

    ELIKOR Integra 60

    Kúpili sme tento kapucňu pred pár mesiacmi, pretože byt je malý, a keď je varenie pary rozdelené po celom byte, zamaskované okná. Samotný dizajn kapucne zabudovaný do skrinky môže ušetriť priestor. Výkonný, spolu s týmto, ako pre mňa, hlučné, ale je to maximálna rýchlosť. Kvalitný, normálny model za túto cenu.

    • Dobrý úsek
    • Výkonný a pohodlný
    • Automatické zapnutie osvetlenia / odsávača pár na prednom paneli
    • Nie sú zahrnuté žiadne uhlíkové filtre
    • odsávač pár
    • je zabudovaný do nástennej skrinky
    • stiahnutie / obeh
    • Max. kapacita 400 cu. m / h
    • šírka pre inštaláciu 60 cm
    • výkon 200 W
    • mechanické ovládanie
    • tichý motor

    Kronasteel Kamilla 1M 600

    Opravy, peniaze boli v poriadku. Na kuchyňu bolo dostatok peňazí, ale nemyslel som na detaily naraz. Na radu kamaráta kúpil tento výpis, aby nedošlo k zničeniu novej opravy. Krytka dobre zapadá do šatníka. Potrubie na odklonenie bolo zakúpené oddelene v inom obchode, všetky údaje boli skombinované. Neboli žiadne problémy, stále ju používam. Optimálna cena a kvalita.

    • Jednoduché a spoľahlivé
    • Jednoduchá obsluha
    • Jednoduché použitie
    • Mriežky nasávania vzduchu sa ľahko odstránia
    • Na paneli sú odtlačky prstov
    • zasúvateľný odsávač pár
    • je zabudovaný do nástennej skrinky
    • stiahnutie / obeh
    • Max. kapacita 390 cu. m / h
    • šírka pre inštaláciu 60 cm
    • výkon 166 W
    • výkon motora 110 W
    • mechanické ovládanie
    • tichý motor

    Senzor Kronasteel Kamilla 2M 600

    Tento model som sa pozrel na návštevu priateľa. Dlho som chcel zmeniť starú a hlučné kapucne na niečo zaujímavejšie v dizajne, pretože tak veľmi chcem, aby kuchyňa bola pekná a útulná! Páči sa mi, že na kapote sú tlačidlá, ktoré uľahčujú používanie techniky, aj keď tlačidlá sú mi viac známe. Funguje čo najtichšie a čo najefektívnejšie, je vhodný časovač a podsvietenie je jasné. V kuchyni po výskyte tohto kapucňa sa stal oveľa peknejší. Kryt sa úplne odôvodnil!

    • Štýlový dizajn
    • Dôstojný výkon
    • Ovládanie dotykom
    • 2 motory
    • Umyte oko z tuku
    • zasúvateľný odsávač pár
    • je zabudovaný do nástennej skrinky
    • stiahnutie / obeh
    • Max. kapacita 550 cu. m / h
    • šírka pre inštaláciu 60 cm
    • 2 motory pre maximálny výkon
    • výkon 280 W
    • výkon motora 180 W
    • elektronické ovládanie
    • tichý motor

    Kronasteel Kamilla Power 3P 600

    Používame prvé alebo druhé napájanie. To stačí pre malú kuchyňu (veľa varenia). Pri 3 rýchlostiach je to veľmi dobre, ale hlučné.
    Jasné osvetlenie, ale prvé svetlo vyhorelo za týždeň. V súprave je k dispozícii..

    • Roztomilý vzhľad
    • Dobrá funkčnosť
    • Spotreba energie
    • Na tretej rýchlosti shumnovata
    • zasúvateľný odsávač pár
    • je zabudovaný do nástennej skrinky
    • stiahnutie / obeh
    • Max. kapacita 800 cu. m / h
    • šírka pre inštaláciu 60 cm
    • výkon 310 W
    • elektronické ovládanie
    • tichý motor
    • zobraziť

    Weissgauff TEL 06 BL

    To je to, čo som chcel. A suma, ktorú som potrebovala, sa splnila a získala to, čo chcem podľa vlastností. Manžel zavesil kapotu rýchlo, návod je pripojený. Ihneď po varení začal používať večeru. Mne sa mi páčilo, že som nerobil veľa hluku, vyčistil som rýchlo pachy, nič "uniklo" do miestnosti)))). Vo všeobecnosti je takáto suma vynikajúcou voľbou. Odporúčam.

    • Pohodlná prevádzka
    • Jednoduché čistenie
    • Nie je moc hluku
    • odsávač pár
    • je zabudovaný do nástennej skrinky
    • stiahnutie / obeh
    • Max. kapacita 550 cu. m / h
    • šírka pre inštaláciu 60 cm
    • výkon 270 W
    • výkon motora 190 W
    • mechanické ovládanie
    • tichý motor
    • zobraziť

    Kronasteel Kamilla 2M 600

    Pri výbere kapucne pod skriňou sa okamžite rozhodlo pre Krone, ako sme o nej už niekoľkokrát počuli. Môžem povedať, že to neľutovali. Kapota je veľmi silná. Na porovnaní šumu v obchode s inými, bolo to trochu tichšie. Halogénové žiarovky. Popruh vyrobený z nehrdzavejúcej ocele. Samotná zásuvka sa rozširuje. Všetko funguje dobre. Odporúčame vám, aby ste to vzali.

    • Dobrý výkon
    • Moderný dizajn
    • Jasné podsvietenie
    • Tichá práca
    • Dobrá trakcia
    • Jednoduchá inštalácia
    • zasúvateľný odsávač pár
    • je zabudovaný do nástennej skrinky
    • stiahnutie / obeh
    • Max. kapacita 550 cu. m / h
    • šírka pre inštaláciu 60 cm
    • 2 motory pre maximálny výkon
    • výkon 236 W
    • mechanické ovládanie
    • tichý motor

    CATA TF 2003 600

    Výborná kapucňa. Tiahne dobre aj pri prvej rýchlosti. Hluk nie je uvoľnený pri prvej rýchlosti zo všeobecného pozadia. Pri druhej rýchlosti je trochu počuť. Ale túto rýchlosť používam veľmi zriedkavo, pretože opakujem, dokonale a na prvé. Je ľahké vytiahnuť. Okamžite začne pracovať. Môžete tiež použiť tlačidlá. Veľmi jednoducho upevnené, skrutkované. Jednoducho nalial do kuchynskej skrinky a zlúčil sa so suitou. Vyrobené veľmi opatrne. Počas prevádzky vibruje. Viditeľná časť vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele. Na povrchu nie sú žiadne stopy. Svietidlá svietia dobre, ale zohrejú sa ako všetky halogénové žiarovky.

    • mocný
    • tichý
    • Nie branding
    • Jednoduché použitie
    • Jednoduchá integrácia
    • odsávač pár
    • je zabudovaný do nástennej skrinky
    • stiahnutie / obeh
    • Max. kapacita 340 cu. m / h
    • šírka pre inštaláciu 60 cm
    • výkon 100 W
    • mechanické ovládanie
    • tichý motor

    Pri nákupe vstavanej kapoty je potrebné venovať osobitnú pozornosť jej celkovým rozmerom a kvalite zostavy. Tieto modely sú najvhodnejšie pre malé a stredné kuchyne: sú kompaktné, ale dostatočne výkonné na úplné čistenie vzduchu. Vyberte kapotu z nášho zoznamu a určite sa vám nepomôže!

    Pozri tiež

    Najobľúbenejšie recenzie v kategórii "Domáce spotrebiče"

    Ktorý kryt pre kuchyňu je lepší - porovnanie rôznych typov a populárnych modelov

    Určite, aký druh digestora je lepšie pre kuchyňu, môžete len predbežne vykonať niektoré výpočty, ktoré prinajmenšom zohľadnia veľkosť miestnosti a prítomnosť ventilačného systému. Nie posledným faktorom bude návrh zariadenia - nie každá hosteska bude chcieť "pestovať" "bielu vranu" v kuchyni, ktorá nie je známa ako zapadnúť do svojho interiéru.

    Ako určiť vhodný typ kapucne

    V prípade, že návrh kapotou nemôže moc divu, že v záujme trhu úplne odlišné modely s ich veľkostí a farieb, efektivita jeho práce je potrebné venovať zvýšenú pozornosť - má vplyv na kvalitu svojich funkcií.

    Najprv musíte zistiť typ zariadenia - recirkuláciu alebo prietok. V rovnakej dobe, a to bez predchádzajúceho zhodnotenia priestor s istotou povedať, čo digestory lepšie sa na to zvyknúť - každý plní svoju úlohu a je dobré na svojom mieste.

    Kryt na odsávanie

    Tento prístroj dostal toto meno, pretože jednoducho robí vzduch cirkulovať v miestnosti a zbavuje ho cudzích zápachov tým, že prechádza cez uhlíkový filter, ktorý je vnútri samotnej kapoty.

    Okrem uhoľného filtra je v takom výfukovom potrubí namontovaný mazací tuk.

    Princíp jej fungovania určuje všetky pozitívne a negatívne aspekty tohto návrhu.

    + Profily obehových extraktov

    1. Možnosť použitia v domoch s upchatým systémom vetrania alebo jednoducho navrhnutá pre malú trakciu, ktorá sa nedokáže vyrovnať s možnosťami moderných výťahov.
    2. Takéto zariadenie je možné umiestniť kdekoľvek a nemusíte vytiahnuť zvlnenie z ventilačného hriadeľa. Tiež otvárajú dostatok príležitostí pre návrhárov - tento kryt môže byť skrytý v doske alebo za falošnou stenou.
    3. Ak sa nevyžaduje recirkulácia vzduchu na vytvorenie silnej trakcie, čo znamená, že zariadenia môžu byť kompaktnejšie a ekonomickejšie z hľadiska spotreby elektrickej energie.
    4. Pri nižšom zaťažení motora, ktorý je hlavnou zložkou odsávača, stúpa celková životnosť zariadenia.
    5. Umiestnenie dosky sporáka nie je spojené s ventilačným hriadeľom.

    - Obehové kryty

    1. Potreba nákupu spotrebného materiálu - v závislosti od intenzity používania kapucne, uhlíkové filtre by sa mali meniť približne každých šesť mesiacov alebo rok.
    2. Je potrebné pravidelne umývať tukový filter - je to malá kovová sieť, ktorá je inštalovaná v spodnej časti krytu a je čistená v tečúcej vode alebo v umývačke riadu.
    3. Cirkulačný odsávač nemá zmysel pre plynové kachle. V procese spaľovania plynu sa kyslík zo vzduchu premieňa na oxid uhoľnatý (CO 2), ktorý extraktor jednoducho prechádza cez kuchyňu. Recyklácia sa v tomto prípade stáva nielen neúčinnou, ale aj nebezpečnou pre zdravie.

    Výkresový diagram

    Hlavným rozdielom takéhoto zariadenia je, že pre efektívnu prácu nevyhnutne potrebuje prístup k vetraciemu hriadeľu. Digestor sa montuje priamo na jej diery, alebo pripojené k nemu vlnitú rúrku, ktorá je vyrobená tak krátka, ako je to možné - je tým nižšia, čím pokojnejšie prácu digestora. Z tohto dôvodu sú zariadenia tohto typu na mieste inštalácie - na stenu nad sporákom alebo stropom trochu obmedzené.

    Princíp fungovania zariadenia je dosť jednoduchý. Ventilátor tlačí vzduch a vytiahne ho von z miestnosti tvorí akýsi návrh, ktorý je vytvorený s otvoreným oknom, ale vzduch nie je točí okolo kuchyne a vyfukuje ventilátor do vetracej šachty, alebo priamo na ulici, v prípade, že výkres je vyrobená samostatný vetrací otvor v kuchyni múru.

    Vzhľadom k tomu, znečistený vzduch sa dodáva do ulice, potom pomocou uhlíkových filtrov nie je nevyhnutné, ale že častice tuku a sadzí nie sú kontaminované vnútro väčšiny kryty, tukových filtrov na ňom stále predstavuje. Je nevyhnutné pravidelne prať - od čistota časti závisí na tom, ako bude fungovať efektívne kapucne a ticho.

    Vzhľadom na potrebu ventilačnej inštalácie sa pri pokuse o opravu v kuchyni najlepšie nainštalujú prietokové odsávače a pri samostatnom plánovaní vypočítajte jej polohu. Zvláštna pozornosť by sa mala venovať vzduchovému potrubiu - v ideálnom prípade by mala byť priama čiara bez ohybov a oblúkov. S ich prítomnosťou bude vzduch vo vnútri rúrky veľmi bzučať a použitie kapucne bude aspoň nepríjemné. Všeobecne platí, že podľa princípu fungovania je jasné, aký typ digestora pre plynový sporák je lepší - v tomto prípade by mala byť inštalovaná iba tečúca. Takmer všetky modely prietokových digestorov môžu byť spustené v režime recirkulácie - na tento účel je na výtokový otvor inštalovaný uhlíkový filter a zariadenie je pripravené na prevádzku.

    + Výhody výkresu toku

    1. Schopnosť robiť výkonné, vysoko výkonné zariadenia.
    2. Žiadne spotrebné materiály, ktoré potrebujú systematickú náhradu - použité tukové filtre sú takmer večné.
    3. Kapota môže byť skrytá v kuchynskom nábytku.
    4. Hlučnosť je nižšia ako u cirkulujúcich analógov.

    - Nevýhody prietokového výkresu

    1. Keďže odsávač v podstate odčerpáva vzduch z kuchyne, ďalšia by mala pretekať na svoje miesto, pre ktoré je potrebné nechať ventilátor otvorený alebo premýšľať o vetraní aj pre prítok vzduchu.
    2. Dôsledok predchádzajúcej nevýhody - v zime odsávač odsáva teplý vzduch z miestnosti, nahradí ho studeným vzduchom a v lete naopak.
    3. Ak je sporák (alebo bude inštalovaný) ďaleko od vetracieho otvoru, inštalácia veľkého rozsahu je nevyhnutná.

    Ako si vybrať dizajn kapoty podľa typu inštalácie

    K dispozícii je už na čele vydaní návrhu, pretože v podstate všetky vnútorné zariadenie odoberá rovnaký - hlavné rozdiely sú v sile motorov, ako zhromaždenie a uplatňovať pracovné oblasti osvetlenia.

    nepravdivý. Väčšinou ide o rozpočtové varianty zariadení - líšia sa malým výkonom motora, ale zároveň sú najekonomickejšie z hľadiska spotreby energie. Jednoduchosť konštrukcie určuje cenu takýchto digestorov a jednoduchosť ich inštalácie. Najčastejšie je toto telo 60x50x15, ktorého spodná časť pozostáva z tukových filtrov a vnútri motora. Vzduchový kanál je umiestnený na hornom alebo zadnom kryte.

    Napriek plneniu rozpočtu je v tejto kategórii dostatočný počet spoľahlivých zariadení, ktoré sa nebudú vyrovnávať s čistením vzduchu horším než modely TOP a súčasne budú mať dostatočne nízku hladinu hluku.

    kupola. Ich druhé meno je krb. Tento názov dostali, aby pripomínali systém vetrania prírodných krbov, ktorý okamžite priťahuje pozornosť na seba pri vchode do kuchyne. Často sú také modely vybavené výkonným motorom a môžu sa pochváliť vysokým výkonom. Keďže sú neustále v dohľade, výrobcovia ponúkajú kupujúcim veľké množstvo návrhových možností pre takéto zariadenia.

    Štrukturálne sú kupolovité kryty rozdelené do troch typov:

    1. Nástenné. Sú pripevnené k jednej zo stien, pričom zadná strana je plochá.

    2. Uhlové. Majú vhodný tvar pre inštaláciu v rohu kuchyne.

    3. Ostrov. Pripevnený k stropu - najčastejšie sa vykonáva ventilačné potrubie. Je to obzvlášť ľahké, ak je strop vyrobený zo sadrokartónu. Takýto extrakt sa používa vo veľkých kuchyniach, v ktorých sú kachle umiestnené uprostred miestnosti.

    Nástenné a rohové zariadenia môžu mať šikmú pracovnú plochu - tým sa zlepší ich vzhľad a zároveň sa znižuje pravdepodobnosť nárazu na okraj obyčajnej kresby hlavy.

    zapustená. Po inštalácii sa takéto kryty stali takmer neviditeľnými - na ovládacom paneli s dotykovými alebo mechanickými tlačidlami zostávajú na dosah. Zvyčajne ide o úzky pásik o niekoľko centimetrov vysoký - čierny, biely alebo strieborný.

    Tieto extrakty môžu byť zasadené do kuchynskej linky alebo pultu - v prvom prípade sa rozvíjajú v horizontálnej rovine, a druhá (tieto modely sa nazývajú "domino") - vo vertikále.


    Extraktorová zabudovaná skrinka.


    Vstavaná doska extraktora.

    Najlepšie visiace kapucne

    Toto hodnotenie kuchynských digestorov zahŕňa zástupcov slovinskej značky Gorenie, domáceho Kronasteelu a talianskeho výrobcu LEX. Všetky kapucne majú približne rovnaké vlastnosti a na dobrej úrovni zvládajú svoje povinnosti, takže kritériá výberu budú s najväčšou pravdepodobnosťou dizajnom, známym obchodným menom a spätnou väzbou od zákazníkov, ktorí používajú takéto zariadenia.